sábado, 24 de octubre de 2009

Comunicació i biaix ideològic a càrrec de Jaume Roures a Manlleu

El passat 2 d’octubre Jaume Roures, un dels principals accionistes de Mediapro, editor del diari Público, amo de La Sexta i de Gol TV, va protagonitzar una xerrada-tertúlia, sota el títol “Comunicació i biaix ideològic” a Manlleu, dins de la programació trimestral de l’Associació Cultural Pro-Ateneu.

En aquesta xerrada Jaume Roures va ser molt crític amb els mitjans de comunicació, ja que durant aproximadament una hora i davant un públic format per una vintena de persones, va parlar del passat, del present i del futur de la comunicació a l’Estat espanyol. Va definir que a l’Estat espanyol els mitjans de comunicació són poc seriosos i gens conscients del paper que juguen, de fet va definir els grans grups mediàtics espanyols com “una simbiosi perillosa entre interessos empresarials, polítics i periodístics heretada de la transició”.

Pel que fa a la premsa a través de la Xarxa, el director del Público, si va posicionar en disconformitat afirmant que aquesta no aporta la seriositat i la reflexió que aporta la premsa escrita, i que la premsa a través d’Internet acaba sent un lloc on interaccionar amb el públic. Per altra banda, va afirmar que la premsa escrita pren cada dia més poder polític, i que des de la mort de Manuel Vázquez Montalbán, el món de la comunicació s’ha quedat sense intel·lectuals d’esquerres i que per tant la de dretes, que va definir com a mediàtica i conservadora, continua marcant el panorama actual en un moment en que l’esquerra perd capacitat de mobilització al carrer i a les urnes precisament per aquest fet.

Així doncs repassant el panorama actual i el passat de la comunicació, Roures va concloure que “la crisi ha fet esclatar pels aires la bombolla del modus operandi dels mitjans de comunicació actuals i l’aparició d’Internet ha trencat la dinàmica de la comunicació actual”, i tant és així que va reconèixer que “en el món dels mitjans, no veig cap on anem”.

1 comentario:

  1. Caram, hauré de demanar drets d'autor d'alguna foto, i mai millor dit.

    Meia

    ResponderEliminar